Dezamăgirea noastră zilnică

mantuitorul

Fiecare om este cuprins, dacă nu zilnic, măcar periodic, de câte o dezamăgire, de câte o situație ciudată în urma căreia simte cum așteptările sale legate de o anumită persoană sau persoane s- au dus pe ”apa sâmbetei”. Constată că bucuriile nu- i sunt împărtășite, dorințele nu- i sunt împlinite și sentimentele sale de dragoste nu au corespondent în realitate.

”Cere și ți se va da, bate și ți se va deschide, caută și vei afla”.(Matei 7,7)

Logic, în minte apar tot felul de întrebări: ”De ce eu?!”; ”Cu ce am greșit, că le- am făcut numai bine?!”; ”Cum de mi se întâmplă numai mie?!” Începe agitația negativă, frustarea, închiderea în sine, depresia, etc. O astfel de persoană se izolează treptat de comunitate și își crează propia lume, din care bunul Dumnezeu este de cele mai multe ori exclus, pentru că este identificat cu cel care nu ” a intervenit” la timp. Și, uite așa, fără a realiza, o persoană de genul acesta se transformă într- o problemă reală pentru comunitate.

În timp ce citiți aceste rânduri, cu siguranță, vă veți gândi că ele au fost, parcă, scrise pentru dumneavoastră. Și, da. Acesta a fost gândul meu, deoarece știu că este o mare problemă. Buuuun, veți zice. Ce- i de făcut?!

Înainte de toate vreau să vă spun că s- a ajuns în această situație pentru că tot ceea ce ați făcut pentru oameni nu ați făcut în numele lui Dumnezeu sau ca pentru Dumnezeu. Da, zic bine. Ați făcut sau am făcut ca pentru noi. Nu faceți ochii mari, că așa este. S- a făcut totul cu dobândă, lumesc. Cum? Simplu. Nu ați zis sau am zis în sinea noastră de fiecare dată: ”Lasă că- l ajut că nu știu când am și eu nevoie”? ori ”Fac asta că și pe mine m- au ajutat alții.”

Ei, dragii mei, aceasta este camătă sufletească, spirituală și nu are de a face cu noțiunea de creștin autentic, trăitor întru cele sfinte.

Efectul? Îl cunoașteți. A fost deja punctat. ”Luată” în doză zilnică, dezamăgirea, care între noi fie spus, este o boală sufletească dureroasă, poate duce în cele mai rele cazuri la sinucidere. În acest fel pot fi explicate statisticele îngrijorătoare legate de acest mare păcat.

Soluția?! Nădejdea în bunul Dumnezeu că putem să reușim  în tot lucrul bun ce- l facem; rugaciunea  de mulțumire și citirea a trei psalmi zilnic din Psaltire, iar tot ceea ce gândim sau facem să fie numai în numele lui Dumnezeu. Apoi, vom observa că știm să punem în practică versetul biblic prezentat mai sus. Aș dori să nu uitați un lucru: Dumnezeu nu ne părăsește niciodată. Dar niciodată.

Credeți că puteți? Eu zic că da. Spor.

Anunțuri

2 gânduri despre “Dezamăgirea noastră zilnică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s